Studená polévka Gazpacho

Recept na polévku, která přijde vhod zejména v horkém létě. Je zdravá, lehká a skvěle osvěží.


4.816x
25 min

Postup přípravy

Zeleninu důkladně omyjeme, v nejlepším případě použijeme zeleninu z vlastní zahrádky. Z okurky odkrájíme konce a nakrájíme na kusy, papriky a cibulky očistíme a také nakrájíme.

Pěkně zralá rajčata lehce nařízneme do kříže. Vložíme na 1 - 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme děrovanou naběračkou a oloupeme. Rajčata nakrájíme na kousky.

Do mixéru vsypeme okurky, papriku, rajčata i cibuli, přidáme oloupané stroužky česneku, olivový olej, veškeré koření a dochucovače. Studenou polévku gazpacho pečlivě rozmixujeme.

Polévku ochutnáme a podle potřeby doladíme solí, pepřem, cukrem, worcestrem apod. Poté polévku přelijeme do džbánu nebo skleněné mísy a necháme dobře vychladit.

Do misky, ve které budeme polévku podávat, dáme na dno asi lžíci nadrobno nakrájené zeleniny (paprika, rajče, okurka) a přelijeme vychlazenou polévkou.

Polévku gazpacho doplníme opečenými krutony, dozdobíme zeleninou a můžeme přidat i kostku ledu. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená polévka Gazpacho

Zpět na recept