Studená polévka Gazpacho

Recept na polévku, která přijde vhod zejména v horkém létě. Je zdravá, lehká a skvěle osvěží.


4.816x
25 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 kspaprika
600 grajče
1 ksokurka
1 lžícečervený vinný ocet
3-4 ksjarní cibulka

podle chuti

cukr
sůl
worcestrová omáčka
mletý černý pepř

podle potřeby

rajčatové pyré

Postup přípravy

Zeleninu důkladně omyjeme, v nejlepším případě použijeme zeleninu z vlastní zahrádky. Z okurky odkrájíme konce a nakrájíme na kusy, papriky a cibulky očistíme a také nakrájíme. Pěkně zralá rajčata lehce nařízneme do kříže. Vložíme na 1 - 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme děrovanou naběračkou a oloupeme. Rajčata nakrájíme na kousky. Do mixéru vsypeme okurky, papriku, rajčata i cibuli, přidáme oloupané stroužky česneku, olivový olej, veškeré koření a dochucovače. Studenou polévku gazpacho pečlivě rozmixujeme. Polévku ochutnáme a podle potřeby doladíme solí, pepřem, cukrem, worcestrem apod. Poté polévku přelijeme do džbánu nebo skleněné mísy a necháme dobře vychladit. Do misky, ve které budeme polévku podávat, dáme na dno asi lžíci nadrobno nakrájené zeleniny (paprika, rajče, okurka) a přelijeme vychlazenou polévkou. Polévku gazpacho doplníme opečenými krutony, dozdobíme zeleninou a můžeme přidat i kostku ledu. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Studená polévka Gazpacho

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena