Španělská rajčatová polévka

Recept na polévku z rajčat, která je lehce pikantní po chilli a podáváme ji s česnekovými topinkami.


3.0599x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli s česnekem nakrájíme nahrubo. Papriku nakrájíme na kousky, stejně tak rajčata.

V kastrolku na rozpáleném oleji opečeme cibuli, papriku, česnek a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Poté přidáme chilli a rajčata a dusíme na mírném ohni. Když směs zhoustne, přidáme chléb nakrájený na kostičky a vývar. Rajčatovou polévku povaříme 15 minut. Polévku můžeme rozmixovat, nebo nechat takto - podle preferencí. Podle chuti dosolíme.

Španělskou rajčatovou polévku podáváme s topinkami potřenými česnekem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělská rajčatová polévka

Zpět na recept