Ochutnejte jednu z lahůdek středomoří, kterou si můžete snadno připravit i doma. Recept vás naučíme krok za krokem.
marináda | |
---|---|
500 g | tygří krevety |
2 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | šťáva z citronu |
směs | |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
300 g | rajčatové pyré |
1 snítka | sekaná petrželová nať |
1 lžička | hrubá mořská sůl |
1 špetka | pepř |
příloha | |
5-6 ks | chlebové topinky |
U nás koupíte tygří krevety v obchodech se sortimentem mořských ryb nebo ve specializovaných rybárnách.
Krevety důkladně propláchneme, ale necháme nevyloupané. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na drobno nasekanou cibulku. Přidáme nasekaný česnek a domácí rajčatové pyré. Pokud rajčatové pyré nemáme, podusíme v hrnci rajčata i se slupkou a poté propasírujeme. Do směsi přidáme pepř, mořskou sůl a nasekanou bazalku, může být i sušená.
Mezitím si připravíme krevety - osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a na grilu nebo grilovací pánvi pak grilujeme z obou stran dozlatova, po dobu dvou až tří minut.
Tygří krevety podáváme na čerstvém toastu nebo topince, přelité rajčatovou omáčkou, s malou přílohou a sklenkou bílého vína.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena