Omyjeme hlávky čekanky. Ponecháme si z ní jeden list na dekoraci každé porce, zbytek nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Pokapeme citronovou šťávou, abychom předešli zhnědnutí.
Pomeranč oloupeme a odstraníme z něj bílou dřeň. Opatrně rozdělíme na dílky, jeden dílek na každou porci si odložíme na dekoraci, ze zbytku vymačkáme šťávu do sklenice. Na dekoraci každé porce si též ponecháme jednu polovinu ořechu, zbytek nahrubo nakrájíme.
Nakrájené ořechy, pomerančovou šťávu, jogurt a créme fraiche smícháme do dresinku, dochutíme pikantním kořením. Poté vmícháme uvařené a oloupané krevety a nakrájenou čekanku. Nakonec opatrně vmícháme odšťavněné dílky pomeranče.
Krevetový salát podáváme ve skleněných miskách či na středně velkých talířích ozdobených polovinou ořechu, dílkem pomeranče a čekankovým listem.
Zdroj: nordsee.cz
Foto: Thinkstock.com