Vaření.czReceptyŠpalíky z lososa pečené v páře

Špalíky z lososa pečené v páře

Losos pečený v páře s bramborama a zeleninou.


3.0221x
120 min

Ingredience

1 paličkačesnek
4 lžíceolej
1.5 kgbrambory
4 kscibule
1.5 kglosos
20 gkoření na ryby
300 gpaprika tří barev
10 gkoření na americké brambory
1 kostkahoubový bujón
svazečekbylinky dle dostupnosti
4 lžičkydijonská hořčice

Postup přípravy

Lososa necháme rozmrazit přes noc v lednici.

Ve 400 ml vroucí vody rozpustíme 1 kostku houbového bujonu. Oloupeme brambory. Větší nakrájíme příčně na půl centrimetrové plátky, zbylé podélně na čtvrtky. Přidáme koření na americké brambory dle chuti a promícháme. Očistíme paličku česneku. Stroužky propasírujeme do misky, přidáme asi 20 g koření na ryby, dijonskou hořčici a během míchání přiléváme olej, aby vznikla pasta.

Očištěného lososa naporcujeme na asi 6 -8 cm vysoké špalíky. Pastou potřeme silnější vrstvou dutinu břišní a řezné plochy. Kůži stačí otřít zbytky pasty z prstů. Cibule a papriky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na asi půlcentrimetrové měsíčky. Obojí smícháme v misce.

Nejlepší pekáč je kameninový nebo hliněný-glazurovaný se stejně velkou horní částí, která zapadá do části dolní, aby sražené páry stékaly zpátky. Použijeme, co máme, a horní část nahradíme alobalem. Pekáč vymastíme olejem. Dno poklademe kolečky brambor. Špalíky lososa klademe páteří kolmo na dno a zbylý prostor zaplníme připravenou zeleninou. Navrch dáme zbytek brambor. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Odkryjeme a necháme dojít.

Ihned podáváme.

user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špalíky z lososa pečené v páře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena