Špagety s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem

Snadný recept na špagety s omáčkou z čerstvých rajčat, tymiánu, česneku a smetany, kterou doplníme kuřecími kousky.


5.07x
45 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
600 grajčata
1.5 kscibule
4 porcešpagety
400 gkuřecí prsa
5 lístkůčerstvá bazalka
1 lžičkačerstvý tymián
150-200 mlrajská šťáva
250 mlsmetana 33%

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Tymián a bazalku jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Poté vmícháme jemně nasekaný tymián a bazalku. Jakmile se směs rozvoní, přidáme nakrájená rajčata, která osolíme a opepříme. Vše podlijeme rajskou šťávou nebo vodou a za občasného promíchání podusíme doměkka. Pak necháme tekutinu téměř odpařit a přilijeme smetanu. Krémovou omáčku za stálého míchání necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Mezitím očištěné kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a opečeme na malém množství oleje doměkka. Uvařené špagety promícháme s krémovou rajčatovou omáčkou, přidáme opečené maso a vše krátce prohřejeme. Špagety s krémovou rajčatovou omáčkou a kuřecím masem podáváme jako hlavní chod, který je vhodný i pro děti. A pokud vynecháme maso, můžeme ho servírovat i vegetariánům.


Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem


Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!


Tímto


Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou


Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká