Sójové nudličky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 20 minut. Poté přecedíme a vymačkáme ze sóji přebytečnou vodu.
Oloupeme si cibuli, rozkrojíme napůl a cibuli nakrájíme na tenké plátky (půlměsíčky). Česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky.
Dno hlubší pánve pokryjeme olivovým olejem a vložíme cibuli, kterou dozlatova osmahneme. Až poté přidáme plátky česneku a promícháme.
Přidáme předvařenou sóju, sterilovanou kukuřici a krátce podusíme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme sójovou omáčkou a červeným vínem. Opět krátce podusíme.
Směs nakonec posypeme bazalkou a můžeme podávat. Sójové nudličky s kukuřicí chutnají moc dobře i bez přílohy.