Sója s dýní a paprikou

Veganský recept. Jídlo je inspirováno orientální chutí, takže je pálivé, nasládlé a výrazně kořeněné.


5.02x
30 min

Ingredience

1 kscibule
1 lžičkarozmarýn
2 snítkylibeček
1 listčervená paprika
3 špetkychilli koření
2 lžícetamari
1 lžícedatlový sirup
200 gmáslová dýně
200 gvařená sója
2 lžičkykoření na krkovičku

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Sóju den dopředu na noc namočíme. Druhý den ji na sítu propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme si zeleninu a nakrájíme - cibuli a papriku na proužky, dýni na malé kostky a libeček na středně drobné kousky.

Na oleji zpěníme cibuli, když začne růžovět, přidáme papriku a dýni, orestujeme, přidáme koření, datlový sirup, promícháme a opékáme asi 1 minutu, než se koření rozvoní. Poté směs zalijeme trochou vody a dusíme, až je zelenina měkká.

Do zeleninové směsi vmícháme předem uvařenou sóju, libeček a ještě asi 1 minutu necháme dusit. Pokud máte rádi pálivá jídla, můžete přidat víc chilli - jídlo tak bude i zdravější.

Sóju s dýní a paprikou podáváme jako hlavní chod.

Poznámka: Doba přípravy jídla je bez doby potřebné k uvaření sóji. Tu ráno dáme vařit na malý plamen a po hodině a půl občas kontrolujeme, zda je uvařená - některá se vaří asi hodinu, jiná potřebuje téměř dvojnásobnou dobu. Její jemná chuť ale za tu práci stojí.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sója s dýní a paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.