Očistíme si veškerou zeleninu a nakrájíme ji na menší kousky. Sóju si předem uvaříme doměkka podle návodu na obalu, stejně tak rýži.
Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou feferonku a veganský párek a chvíli restujeme. Asi po 2 minutách přidáme mraženou zeleninu, česnek a koření, promícháme a ještě asi 3 minuty opékáme. Podlijeme trochou vody a necháme dusit, až je zelenina měkká. Pak přidáme kečup, hořčici, vařenou sóju a rýži. Promícháme a můžeme podávat.
Sója s rýží a zeleninou je zdravým a jednoduchým hlavním chodem nejen pro vegany.
Tip: Do jídla můžeme dát i jiný druh mražené zeleniny, nebo podusit zeleninu čerstvou. Doba přípravy je bez doby potřebné k uvaření sóji a rýže. Sóju si vařím dopředu naráz na 2 - 3 jídla.