Sójová postní žemlovka

I klasickou žemlovku můžeme obohatit o jiné ingredience a zároveň ji můžeme použit v postních dnech.


3.3121x
75 min

Ingredience

7 ksjablko
1 hrstrozinky
750 mlvoda
7 lžiccukr krupice
11 ksrohlík
tuk na vymazání
6 lžicsójové mléko

podle chuti

kokos
mletá skořice
slunečnicové semínko
sekané ořechy

na ozdobu

granko

nálev

1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

K připravě žemlovky si buď nakrájíme rohlíky na kolečka nebo veku. Rozinky si očistíme a spaříme horkou vodou. Jablka očistíme a nakrájíme na kolečka. V míse rozmícháme ve studené vodě pudinkový prášek, cukr, sójové nebo ovesné mléko. Do takto připravené směsi namáčíme rohlíky a klademe je do vymazaného plechu s vysokým okrajem nebo do vymazané skleněné mísy.

Postupně klademe rohlíky, jablka, posypeme skořicí, oříšky, semínky, kokosem, sekanými ořechy a rozinkami. Další vrstvu opět vytvoříme z rohlíků. Pokud nám zbude nálev nenaléváme jej na rohlíky.

V troubě pečeme 35 - 45 minut.

Po upečení můžeme Sójovou postní žemlovku podle chuti osladit moučkovým cukrem nebo grankem. Pudinkový prášek používáme, aby pečivo nebylo při pečení příliš rozmočené.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójová postní žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.