Šodó

Šodó se používá k polévání rýžových či moučných dezertů, můžeme do něj přidat pár kapek rumu.


2.9732x
45 min

Postup přípravy

Očistíme citron a nastrouháme z něj kůru. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do kastrůlku, přidáme moučkový cukr a mícháme tak dlouho dokud krém nezačne bělat a vypadá jako nadýchaný.Přidáme kůru a po troškách přidáváme víno, pořád mícháme. Kastrol vložíme do většího naplněného vodou a lahůdku dál budeme připravovat ve vodní lázni. Mícháme, aby krém zhoustnul. Necháme ho přejít krátkým varem. Když šodó získá dobrou konzistenci, rozlijeme krém do pohárků a podáváme s piškoty, nebo přeléváme přes dukátové buchtičky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šodó

Zpět na recept
Druh jídla
Polevy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena