Snídaňový světlý chléb

Chléb vhodný na snídani s máslem a džemem, nebo s čokoládovým krémem.


3.2113x
120 min

Postup přípravy

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, hlavně mouka. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek promícháme a necháme chvilku vzejít.

Mouku smícháme se solí. Přidáme tuk a vzešlý kvásek, vejce rozšlehané ve vodě a zaděláme těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Zatím si vymastíme nádobu na chléb. Do formy rozložíme chlebové těsto, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě jej zvolna pečeme dozlatova.

Upečený snídaňový světlý chléb vyklopíme z formy a můžeme podávat.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snídaňový světlý chléb

Zpět na recept