Vaření.czReceptySnídaňový světlý chléb

Snídaňový světlý chléb

Chléb vhodný na snídani s máslem a džemem, nebo s čokoládovým krémem.


3.2113x
120 min

Postup přípravy

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, hlavně mouka. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek promícháme a necháme chvilku vzejít. Mouku smícháme se solí. Přidáme tuk a vzešlý kvásek, vejce rozšlehané ve vodě a zaděláme těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zatím si vymastíme nádobu na chléb. Do formy rozložíme chlebové těsto, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě jej zvolna pečeme dozlatova. Upečený snídaňový světlý chléb vyklopíme z formy a můžeme podávat.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snídaňový světlý chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena