Smetanový krém s jahodami

Recept na smetanový krém, jehož chuť obohatí jahodová omáčka.


3.73x
0

Postup přípravy

Podélně rozřízneme vanilkový lusk. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový lusk a cukr (polovinu dávky). Vše přivedeme k varu a za stálého míchání asi 15 minut povaříme. Želatinu namočíme zhruba na pět minut do studené vody. Ze smetany vytáhneme vanilkový lusk. Želatinu důkladně vymačkáme a necháme rozpustit v horké smetaně. Mezitím si připravíme formičky, které vypláchneme studenou vodou. Formičky naplníme smetanovým krémem, necháme trochu zchladnout a poté je zhruba na tři hodiny dáme ztuhnout do ledničky. Na jahodovou omáčku si připravíme jahody, které očistíme, omyjeme a rozmixujeme společně se zbylým cukrem. Nakonec rozmixované jahody propasírujeme přes síto. Formičky s krémem vytáhneme z ledničky, okraje objedeme špičkou nože, aby se krém oddělil od formičky. Formičky necháme pár minut postavené v horké vodě. Poté krém vyklopíme na talířky a přelijeme jahodovou omáčkou. Ozdobíme snítkou máty a podáváme.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanový krém s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena