Smetanová kyselice

Výborná a velice hustá polévka. Recept lze podávat jako polévku i hlavní chod.


3.06x
45 min

Ingredience

1 kelímeksmetana ke šlehání
1 balíčekkysané zelí
4 ksmoravská klobása

podle chuti

cukr
sůl
vegeta
vařené brambory
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Klobásky povaříme zhruba 25 minut ve vodě, vytáhneme je a nakrájíme na kousky. Do vody z klobásek přilijeme vodu podle toho, kolik chceme polévky. V hrnku rozmícháme horkou vodu a mouku, přes sítko vlijeme do vývaru z klobásek a přidáme zelí. Zelí ve vývaru vaříme asi 30 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory, které jsme rozkrájeli na kostky. Pak přidáme uvařené brambory, klobásku, vegetu, sůl, pepř a trochu cukru. Šlehačku zahřejeme v mikrovlnce a nakonec vlijeme do polévky. Smetanovou kyselici podáváme jako polévku i hlavní chod.
user-icon

autor Werunka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanová kyselice

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena