Vaření.czReceptySmažené čočkové karbanátky

Smažené čočkové karbanátky

Recept na výborné a ne moc drahé karbanátky. Už nevím, odkud se ke mně tento recept dostal, ale mému příteli velice chutnají, tak jsem se rozhodla poslat ho dál.


4.619x
30 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
4-6 lžicstrouhanka
1-2 špetkymajoránka
1 kscibule
240 gčočka
1 kelímeklučina
1 špetkamletý pepř
100 ganglická slanina

trojobal

1-2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Čočku uvaříme a necháme vystydnout. Mezitím si nakrájíme středně velkou cibuli a také slaninu na menší kostičky. Česnek prolisujeme v lisovači nebo nakrájíme na malé kostičky. Na nahřátém oleji dozlatova osmahneme cibulku, poté přidáme slaninu a při konci smažení přidáme česnek. Dáme do misky a necháme vychladnout. Všechny vychladlé ingredience (čočku, směs slaniny, cibule a česneku, lučinu a koření) smícháme a zahustíme přibližně 5 lžícemi strouhanky. Vytvoříme karbanátky, obalíme v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a smažíme stejně jako karbanátky z masa. Smažené čočkové karbanátky jsou výborné jen s chlebem nebo i s jinou přílohou jako jsou brambory či kaše. Pozor! Nevím z jakého důvodu, ale voní i chutnají po houbách. Proto radím všem, kdo nemají rádi houby, ať tyto karbanátky spíše nezkouší. V jídle je využita anglická slanina, a proto toto jídlo není vegetariánské, ale pokud slaninu nepoužijete, tak bude jídlo i tak dobré. Foto: Shutterstock.com

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.

Vaříme

user-icon

autor Kelidna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené čočkové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena