Smažené bramborové válečky

Smažené chuťovky z bramborového těsta plněné anglickou slaninou a čerstvým špenátem.


4.784x
75 min
8×

Ingredience

podle chuti

3-4 stroužkyčesnek
sůl

podle potřeby

olej
150 ganglická slanina
100-150 gčerstvý špenát

těsto

40 gmáslo
100 gkrupice
200 ghrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek
1 ksvelké vejce
600 gvařené brambory

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Brambory oloupeme, nakrájíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mouku prosejeme a promícháme s krupicí a kypřícím práškem. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se 3 lžícemi oleje. Listy špenátu očistíme od delších stonků, omyjeme a necháme oschnout.

Připravíme si bramborové těsto. Vlažné brambory osolíme a rozšťoucháme dohladka. Přidáme jedno vejce, rozpuštěné máslo a postupně do těsta zapracujeme moučnou směs. Podle potřeby přidáváme tolik mouky, dokud nevznikne hladké, vláčné a nelepivé těsto.

Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2 cm, který nakrájíme na obdélníky. Každý kousek potřeme česnekovým olejem, poklademe kouskem anglické slaniny a listy špenátu. Těsto svineme do ruličky a okraje pevně uzavřeme. Takto připravené válečky pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

Smažené bramborové válečky podáváme jako slanou chuťovku nebo teplou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené bramborové válečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká