Smažená treska s jemně pikantní přílohou

Vyzkoušejte recept na smaženou tmavou tresku v jemném těstíčku, kterou podáváme s jemně pikantní sladkokyselou přílohou z paprik a manga.


3.918x
45 min

Ingredience

600 gtmavá treska

příloha

3 stroužkyčesnek
1 ksmango
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 lžícehnědý cukr
2 lžícečerstvý koriandr
2-3 ksnať jarní cibulky

podle potřeby

olej
citronová šťáva

podle chuti

sůl
limetková šťáva

těstíčko

1 ksvejce
150 mlvoda
180 ghladká mouka
1 šálekdrcený led

zálivka

1 lžičkarajčatový protlak
150 mlzeleninový vývar
2 lžíceústřicová omáčka
1-1 lžičkachilli omáčka Sriracha

Postup přípravy

Očištěnou tresku omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nepravidelné kousky. Očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Menší vyzrálé mango oloupeme a dužinu nakrájíme na dílky. Na zálivku promícháme zeleninový vývar se lžičkou ostré chilli omáčky Sriracha, lžičkou rajčatového protlaku a dvěma lžícemi ústřicové omáčky.

Na oleji (při mírné teplotě) necháme zpěnit česnek, ke kterému přidáme nakrájené papriky. Papriky zvolna restujeme asi 3 - 4 minuty tak, aby byly akorát na skus. Poté vmícháme nakrájené mango a hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí, zvýšíme teplotu, vlijeme pikantní zálivku a vše krátce necháme přejít varem. Nakonec za stálého míchání přidáme nať jarní cibulky a čerstvý koriandr. Směs prohřejeme, ochutíme solí a limetkovou šťávou a uchováme na teple.

Z vejce, vody, mouky a ledu si připravíme těstíčko, ve kterém rybu obalíme a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Osmaženou tresku necháme na ubrousku okapat.

Smaženou tresku rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jemně pikantní přílohou a podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem jako netradiční a chuťově výborný hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená treska s jemně pikantní přílohou

Zpět na recept