Smažená mozzarella

Recept na smaženou mozzarellu, kterou podáváme s brambory nebo zeleninou. Rychlý a výborný hlavní chod.


3.0693x
30 min
1×

Ingredience

300 gbrambory
2 ksjablko
200 gmozzarella

na obalení

sůl
2 ksvejce
2 ksžloutek
majoránka
tymián
mletý pepř
hladká mouka
1 lžícebramborový škrob

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Mozzarellu necháme okapat. Sýr nakrájíme na plátky, můžeme obalovat i mini kuličky mozzarelly nebo válečky.

Jablka a brambory oloupeme a nastrouháme. Majoránku a tymián nasekáme a smícháme se škrobem z brambor a žloutky. Směs na obalování osolíme a opepříme.

Mozzarellu obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a naposledy v nastrouhaných bramborách s jablky, obal pevně přitlačíme.

Mozzarellu smažíme v rozpáleném oleji asi 10 minut, až je dozlatova. Smaženou mozzarellu podáváme jako chuťovku, případně s bramborovou přílohou jako hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená mozzarella

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.