Slovenské langoše

Tradiční slovenské jídlo - oblíbené langoše potírané česnekem a sypané sýrem.


4.457x
75 min
5×

Postup přípravy

Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.

Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly.

Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor ikllombgh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenské langoše

Zpět na recept