Slovenské langoše

Tradiční slovenské jídlo - oblíbené langoše potírané česnekem a sypané sýrem.


4.457x
75 min
5×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
500 ghladká mouka
4 dlvlažná voda
100 gsušené droždí

na potření

česnek
olej

podle potřeby

olej na smažení

na ozdobu

strouhaný sýr

Postup přípravy

Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly. Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor ikllombgh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenské langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena