Vaření.czReceptySlovenské halušky bez brynzy

Slovenské halušky bez brynzy

Slovenské halušky, když nelze sehnat bryndzu. Vypadá to možná složitě, ale určitě se jídlo povede hned napoprvé.


3.0107x
60 min
1×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na středním struhadle. Do míchací mísy dáme mouku, vejce a nastrouhané brambory. Žádnou vodu z nich nevytlačíme, udělá nám dobrou službu později. Vymícháme středně tuhé těsto, které necháme v mírném chladu odležet. Cibule nakrájíme na středně veliké kousky, uzenou nebo anglickou slaninu stejně, a vše pomalu restujeme v dobře rozpálené litinové, nebo teflonové pánvi. Slanina pustí tuk, cibule zesklovatí, a vše krásně voní. Odstavíme, počkáme. Na prkýnku uděláme z těsta červíčky a v teplé vodě omočeným nožem ukrajujeme malé špalíčky, které házíme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, sebereme je cedníkem a dáme nejlíp do mísy z Jenského skla. První vrstvu posypeme nadrobenou Lučinou a Nivou, polijeme částí cibule se slaninou a pokračujeme do spotřebování připravených ingrediencí. Pak pořádně všechno v míse promícháme, sýry se rozpustí, chutě prolnou. Asi za 20 minut můžeme podávat.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenské halušky bez brynzy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena