Slovenské halušky bez brynzy

Slovenské halušky, když nelze sehnat bryndzu. Vypadá to možná složitě, ale určitě se jídlo povede hned napoprvé.


3.0107x
60 min
1×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na středním struhadle.

Do míchací mísy dáme mouku, vejce a nastrouhané brambory. Žádnou vodu z nich nevytlačíme, udělá nám dobrou službu později. Vymícháme středně tuhé těsto, které necháme v mírném chladu odležet.

Cibule nakrájíme na středně veliké kousky, uzenou nebo anglickou slaninu stejně, a vše pomalu restujeme v dobře rozpálené litinové, nebo teflonové pánvi. Slanina pustí tuk, cibule zesklovatí, a vše krásně voní. Odstavíme, počkáme.

Na prkýnku uděláme z těsta červíčky a v teplé vodě omočeným nožem ukrajujeme malé špalíčky, které házíme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, sebereme je cedníkem a dáme nejlíp do mísy z Jenského skla. První vrstvu posypeme nadrobenou Lučinou a Nivou, polijeme částí cibule se slaninou a pokračujeme do spotřebování připravených ingrediencí.

Pak pořádně všechno v míse promícháme, sýry se rozpustí, chutě prolnou. Asi za 20 minut můžeme podávat.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenské halušky bez brynzy

Zpět na recept