Slovenské fanky

Recept na kynutý smažený moučník.


4.48x
90 min

Postup přípravy

Heru rozpustíme. Droždí rozmícháme v teplém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme žloutky, kvásek, rum, heru a vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále asi na 5 mm silný plát. Vykrájíme z něj obdélníky asi 7 x 8cm a uprostřed je prořízneme, aby vznikla díra. Špičku prostrčíme do díry a vznikne taková "špička". Fanky smažíme pomalu na rozehřátém tuku, stejně jako řízky. Vychladlé slovenské fanky obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
user-icon

autor SAMA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenské fanky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena