Slezská bramboračka s houbama

Vynikající bramborová polévka se sušenými hříbky


3.2154x
60 min
3×

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
2 plátkyceler
3 kuličkypepř celý
1 kostkamasox
3 kuličkynové koření
2 lžícehladká mouka
2 hrstěsušené houby
1 ksmrkev (větší)
3 ksbrambora velká
kadeřavá petrželka

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme oškrábané, omyté brambory nakrájené na kostičky, mrkev nakrájenou také na kostičky, pepř, nové koření, masox, celer a sůl. Vaříme dokud nejsou brambory a mrkev měkké (cca 20 min). Do druhého kastrůlku dáme sušené hříbky a zalijeme vodou, vaříme asi 45 min. Případně je můžeme namočit den dopředu - večer, pak stačí vařit jen 20 minut. Jak jsou brambory i hříbky uvařené, pak houby i s vodou nalijeme do hrnce k bramborám. Z mouky a oleje uděláme klasickou jíšku, lze použít i instantní, kterou pak polévku zahustíme. Přidáme nasekanou petrželku a ještě povaříme asi 10 min, aby se jíška provařila. Podáváme s chlebem.


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezská bramboračka s houbama

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena