Slepované linecké koláčky

Recept na linecké koláčky, které jsou už po 2 dnech krásně měkké a křehké.


4.450x
0
4×

Postup přípravy

Na vál si připravíme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Do směsi nasekáme na kousky tuku, přidáme žloutek a můžeme přidat několik lžic mléka. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout.

Poté těsto vyválíme na 0,3 mm tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary -kolečka, kytičky, apod. Polovinu koleček necháme plných, do poloviny z nich vypíchneme uprostřed otvor - buď malé kolečko, kytičku, apod. Plochým nožem přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 10 minut dozlatova, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.

Upečené linecké placičky přendáme na vál a necháme vystydnout, poté můžeme plnit marmeládou a spojovat.

Slepované linecké koláčky uchováváme v plechové nebo plastové dóze. Zhruba po 2 - 3 dnech krásně změknou.
user-icon

autor Evííík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepované linecké koláčky

Zpět na recept