Slaninový chléb

Jestliže jako já patříte k příznivcům masa, jistě si nenechte ujít recept na tento vynikající slaninový chléb z domácí pekárny.


3.1135x
0
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžíceolej
2 lžičkysůl
300 mlvoda
350 ghladká mouka
120 ganglická slanina
1.5 lžičkysušené droždí
2 lžíceslunečnicové semínko
150 gžitná chlebová mouka

na ozdobu

4 plátkyanglická slanina

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, nasypeme obě mouky a nakonec droždí s cukrem. Pekárnu nastavíme na program Klasik a necháme pracovat.

Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu na velmi drobné kostičky a ty spolu se slunečnicovými semínky dáme do pekárny po dlouhém zvukovém signálu.

Když je těsto připravené a vykynuté, ještě však před pečením, rozložíme na chléb plátky slaniny, pekárnu uzavřeme a necháme péci.

Upečený slaninový chléb vyndáme na mřížku, necháme v utěrce vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaninový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.