Slaninovosýrové houstičky

Velmi jemné a výtečné domácí housky, kterými oslníte rodinu i návštěvy.


3.7127x
120 min
4×

Postup přípravy

Mouku prosijeme, osolíme, přidáme cukr, sušené droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Nakonec přidáme změklé máslo a vše zpracujeme do hladkého těsta. To necháme na teplém místě vykynout.

Slaninu nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Tu, kterou nevyužijeme, jemně posekáme nadrobno.

Z vykynutého těsta vyválíme úzké válečky, které spolu s proužky slaniny zaplétáme do houstiček. Hotové housky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubozrnnou solí a jemně sekanými zbytky slaniny.

Troubu předehřejeme na 180°C a plech s houstičkami necháme ještě dokynout. Slaninové houstičky pečeme asi 25 minut, poté posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

U nás zmizí houstičky vždy ještě horké.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaninovosýrové houstičky

Zpět na recept