Sladkokyselé cukety

Recept na 4 až 6 porcí výborného salátu z dnes již běžných surovin české kuchyně.


3.0927x
45 min

Postup přípravy

Cukety seřízneme na obou koncích a nakrájíme ostrým nožem na dlouhé tenké proužky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi 2 minuty.


Přidáme cukety a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Potom přidáme vodu a vinný ocet, pánev přikryjeme a cukety zvolna dusíme za občasného zamíchání 10 minut.


Řezy z ančoviček (sardelí) opláchneme, jsou-li solené, nebo vyjmeme z nálevu, jsou-li naložené, nakrájíme nahrubo a rozetřeme zadní stranou vařečky na pastu.


Pastu z ančoviček, piniové oříšky a rozinky vmícháme do směsi na pánvi. Zvýšíme teplotu a mícháme, dokud cukety nezměknou a nepokryjí se tenkou vrstvou omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme.


Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou a podáváme horký nebo při pokojové teplotě. Sladkokyselé cukety výborně chutnají jako samostatný lehký pokrm nebo jako přílohový salát.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselé cukety

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena