Bramboráčky na sladký způsob se často dělají v Polsku. Vyzkoušejte je se švestkami nebo s povidly, chutnají báječně!
Hodnocení
4.5
/ 5 (6x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr1 lžička
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Brambory500 g
Na potření
Švestková povidla100 g
Na ozdobu
Zralé švestky12 ks
Mletý mák 50 g
Moučkový cukr50 g
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme.
Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené).
Bramboráčky rozložíme na plech, polovinu z nich obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C.
Hotové bramboráčky bez švestek potřeme povidly a přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat.
12 kusů těchto sladkých bramboráčků budete připravovat 70 minut.