Rychlé bramborové škubánky

Recept na jednoduché škubánky, které se dají jíst jak nasladko tak naslano.


4.4102x
30 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené a vaříme, dokud nezměknou. Poté vodu z brambor slijeme, ale nevyléváme! Dáme ji stranou. Brambory v hrnci zaprášíme moukou, přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme. Dále do hrnce nalijeme asi 150 ml vody, ve které jsme předtím vařili brambory. Vše provaříme asi 5 minut. Potom brambory řádně pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota. V malém hrnečku rozpustíme sádlo nebo máslo, ve kterém si namáčíme velkou lžíci a tvoříme škubánky. Bramborové škubánky podáváme s mletým mákem a cukrem a tvarohem nebo se slaninou opraženou na cibulce.


Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů


Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.


Klasické


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé bramborové škubánky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká