Recept na sytou polévku z kapusty, kořenové zeleniny a slaniny.
200 g | slanina |
0.8 l | vývar |
1 lžíce | máslo |
3 ks | brambory |
1 lžíce | majoránka |
1 ks | cibule |
1 lžička | kmín |
0.2 ks | celer |
1 lžíce | sádlo |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
1 hlávka | kapusta |
2 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Zeleninu dobře očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nakrájíme na jemno, kapustu také nakrájíme na drobné kousky, stejně tak oloupané brambory. Slaninu, mrkev, celer a petržel dáme na lžíci sádla a kousek másla, vše osmahneme dozlatova. Poté přidáme drcený kmín, mletý pepř a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Osolíme. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme nadrobno pokrájenou kapustu a brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Kapustovou polévku dochutíme majoránkou, případně dosolíme. A máme hotovo. Skvělá kapustová polévka nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena