Skvělá domácí sekaná

Není to zcela jistě můj vlastní recept, ale od doby, kdy jsem jej našel a vyzkoušel, jinak už sekanou nedělám. Je výborná a nepraská.


5.02x
90 min
1×

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy dáme maso, nasáknuté rohlíky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience - prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené menší cibule, majoránku a kmín podle chuti. Osolíme a opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Je-li směs řidší, přidáme strouhanku (příště dáme méně mléka). Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Hněteme zásadně rukama, protože právě v tom spočívá celé tajemství úspěchu.

Z pečlivě prohnětené směsi vytvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku vytřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.

Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Pak teplotu snížíme na 150 °C a cca 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.

Skvělá domácí sekaná je vynikající teplá s bramborem či bramborovou kaší, ale i chutná i studená s chlebem.
user-icon

autor Damian


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělá domácí sekaná

Zpět na recept