Domácí šťavnatá sekaná s celerem

Vyzkoušejte recept na domácí sekanou z mletého masa s vařeným celerem a debrecínským párkem.


4.47x
90 min

Postup přípravy

Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem doměkka. Měkký celer vyjmeme a vývar nevyléváme. Vychladlý celer nastrouháme najemno. Rohlík nakrájíme na větší kousky, které necháme nasáknout vývarem z celeru. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět.

Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme nastrouhaný celer, 2 lžíce vývaru z celeru, změklou cibulku s česnekem, vymačkaný rohlík a vejce. Řidší masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a necháme asi 1 hodinu v chladu odležet. Pak ji vložíme do sádlem vymazané formy, vtlačíme párky a pečeme při 180 °C přibližně 60 minut do zlatohnědé barvy. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou.

Domácí šťavnatou sekanou s celerem a párkem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Sekaná chutná i za studena s pečivem, hořčicí a okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí šťavnatá sekaná s celerem

Zpět na recept