Sekaná pečená v troubě

Recept na přípravu tradiční domácí pečené sekané.


5.06x
90 min

Postup přípravy

Do mletého masa přidáme vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a namočíme v mléce, pak je vymačkáme a přidáme do mleté sekané. Do sekané můžeme také přidat nadrobno nakrájenou cibuli.

Podle potřeby do směsi přisypeme trochu strouhanky a promícháme. Sekanou uplácáme a ještě trochu obalíme ve strouhance. Sekanou dáme na olejem vymazaný plech a zhruba do poloviny sekané podlijeme vodou.

Sekanou pečeme zhruba 90 minut na 220 °C, po 45 minutách se na sekanou podíváme, polijeme ji výpekem a případně trochu vody do pekáče přidáme.

Sekanou pečenou v troubě podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor wnikisek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná pečená v troubě

Zpět na recept