Domácí recept na sekanou z krůtího masa, plněnou vejci, klobásou a okurkami.
3-4 ks | okurky kyselé |
3 ks | vejce natvrdo |
100 g | papriková klobása |
směs | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
2 lžičky | hořčice plnotučná |
1 ks | rohlík (starší) |
800 g | krůtí mleté maso |
150 g | anglická slanina (v celku) |
podle chuti | |
sůl | |
sušený tymián | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
mléko | |
sádlo |
Anglickou slaninu necháme ztuhnout v mrazáku a poté ji nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselé okurky necháme okapat a podle potřeby rozkrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Paprikovou klobásu nakrájíme podélně na plátky. Na kolečka nakrájený rohlík necháme nasáknout mlékem. Obdélníkovou formu na chleba vymažeme sádlem. V míse promícháme mleté krůtí maso s vejcem, nastrouhanou slaninou, vyždímaným rohlíkem, cibulí a česnekem. Masovou směs ochutíme hořčicí, sušeným tymiánem, solí a pepřem a naplníme asi do poloviny formy a poklademe celými vejci, okurkami a klobásou. Pak vše zakryjeme zbývající mletou směs a pečeme při 180 °C přibližně 45 - 60 minut. Upečenou plněnou krůtí sekanou nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena