Plněná krůtí sekaná

Domácí recept na sekanou z krůtího masa, plněnou vejci, klobásou a okurkami.


3.911x
90 min

Postup přípravy

Anglickou slaninu necháme ztuhnout v mrazáku a poté ji nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselé okurky necháme okapat a podle potřeby rozkrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Paprikovou klobásu nakrájíme podélně na plátky. Na kolečka nakrájený rohlík necháme nasáknout mlékem. Obdélníkovou formu na chleba vymažeme sádlem.

V míse promícháme mleté krůtí maso s vejcem, nastrouhanou slaninou, vyždímaným rohlíkem, cibulí a česnekem. Masovou směs ochutíme hořčicí, sušeným tymiánem, solí a pepřem a naplníme asi do poloviny formy a poklademe celými vejci, okurkami a klobásou. Pak vše zakryjeme zbývající mletou směs a pečeme při 180 °C přibližně 45 - 60 minut.

Upečenou plněnou krůtí sekanou nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná krůtí sekaná

Zpět na recept