3-4 ks | okurky kyselé | |
3 ks | vejce natvrdo | |
100 g | papriková klobása | |
směs | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 lžičky | hořčice plnotučná | |
1 ks | rohlík (starší) | |
800 g | krůtí mleté maso | |
150 g | anglická slanina (v celku) | |
podle chuti | ||
sůl | ||
sušený tymián | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
mléko | ||
sádlo |
Anglickou slaninu necháme ztuhnout v mrazáku a poté ji nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselé okurky necháme okapat a podle potřeby rozkrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Paprikovou klobásu nakrájíme podélně na plátky. Na kolečka nakrájený rohlík necháme nasáknout mlékem. Obdélníkovou formu na chleba vymažeme sádlem. V míse promícháme mleté krůtí maso s vejcem, nastrouhanou slaninou, vyždímaným rohlíkem, cibulí a česnekem. Masovou směs ochutíme hořčicí, sušeným tymiánem, solí a pepřem a naplníme asi do poloviny formy a poklademe celými vejci, okurkami a klobásou. Pak vše zakryjeme zbývající mletou směs a pečeme při 180 °C přibližně 45 - 60 minut. Upečenou plněnou krůtí sekanou nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena