Škvarkové placičky Pogáče

Skvělá pochoutka k pivu nebo k vínu.


3.890x
60 min

Postup přípravy

Vepřové škvarečky jemně usekáme. Do vlažného mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek

Na vál prosejeme mouku, usekáme do ní tuhé vepřové sádlo, dáme do mísy osolíme, opepříme, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, lžíci vína a vypracujeme těsto. Potom do těsta škvarečky dobře zamícháme.

Těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme a dvakrát přeložíme jako lískové těsto. Těsto přikryjeme a dáme vykynout.

Vykynuté vyválíme na 1 cm silně, koblihovým kroužkem (skleničkou) vykrajujeme placičky a vkládáme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme sypat solí, pepřem, kmínem, grilovacím kořením, vegetou apod., nožem lehce nakrájíme mřížky.

Placičky upečeme v horké troubě do červena.

Podáváme k pivu, vínu. Dobré jsou teplé i studené.
user-icon

autor Brelan 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové placičky Pogáče

Zpět na recept