Recept na hašé ze škvarků a uzeniny, s bramborem a s kysaným zelím. Tak to měl rád dědeček.
Hodnocení
4.1
/ 5 (9x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
2 lžíce
olej
sůl
4-5 ks
vejce
mléko
majoránka
2 ks
cibule
pažitka
2 ks
houska
mletý černý pepř
250 g
vepřové škvarky
200 g
uzené maso nebo salám
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Housky rozkrájíme na kostky a namočíme je do mléka.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, dáme rozsekané škvarky a nadrobno pokrájenou uzeninu, přidáme navlhčené housky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a podusíme.
Pak přimícháme vejce a když zhoustnou, posypeme hašé pokrájenou pažitkou.
Škvarkové hašé podáváme s vařenými brambory a salátem z kysaného zelí.