Škvarkové brukváčky

Recept na škvarkové placky s kedlubnovým zelím - možno též připravit s normálním hlávkovým zelím. Určitě by byly dobré i s kysaným.


5.05x
120 min
2×

Postup přípravy

Začneme klasicky, jako když chceme připravit škvarkové placky. Pipravíme si kvásek - droždí, cukr a vlažné mléko s trochou mouky (asi 1 lžíce) necháme kynout na teplém místě. Když kvásek vzejde, přidáme žloutky. Můžeme dát i více než 2, ale ubereme mléko. Přidáme zbytek mléka (báječné je i kyselé), mouku, mleté škvarky, 80 g sádla a sůl. Pozor, aby se nám sůl nedostala do kvásku. Zatímco nám robot zadělává těsto, připravíme si "zelí". Kedlubnu (brukev) nastrouháme, větší cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na zbytku sádla, přidáme kedlubnu a škvarky a opékáme dozlatova. Necháme trochu vychladit a přidáme do těsta - těsto bude spíše řídší, ale půjde rukama tvarovat. A protože je mastné, nemělo by se lepit. Pokud se nám lepí, přidáme trochu mouky. Těsto na škvarkové brukváčky necháme vykynout, potom lžící nebo lžičkou - záleží na tom, jak chceme mít placičky velké - ukrajujeme kousky a rukama tvarujeme tenké placičky. Škvarkové brukváčky pečeme asi 15 minut na 200 °C, lepší jsou pořádně vypečené. Můžeme podávat teplé i studené. Ze stejného těsta (bez zelí) dělám škvarkové placky, ty ale 3x překládám jako listové těsto.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Škvarkové brukváčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena