Skorokoblihy

Skorokoblihy aneb jak využít starší pečivo ve sladké i slané variantě.


2.874x
20 min

Ingredience

4 ksrohlíky

na obalení

1 ksvejce
1 ksbílek
1 lžíceškrobová moučka

nádivka

1 ksžloutek
1 lžícerozinky
vanilkový cukr
1 špetkacitronová kůra
150 gměkký tvaroh
pomeranč (ovoce)

Postup přípravy

Vezmeme 4 rovné rohlíky nebo bulky či housky, které podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Lepší je použít den staré pečivo, ale ne zase příliš zatvrdlé.

Připravíme si nádivku. Měkký tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, špetkou citronové kůry, rozinkami a žloutkem. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na dílky. Můžeme použít kiwi, broskve, meruňky nebo jahody. Záleží na chuti. Pak přitiskneme druhou půlku rohlíku. Pokud u sebe půlky nedrží, můžeme je spojit párátky.

Bílek rozšleháme s vejcem a škrobovou moučkou. Pánev s olejem rozehřejeme.

V tom pak namáčíme plněné rohlíky. Smažíme v oleji do růžova. Osmažené vyjmeme a dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pocukrujeme cukrem s vanilkou, nebo skořicí. Podáváme teplé.

Skorokoblihy můžeme udělat i na slano s pikantní salámovou nádivkou, z drobně nakrájeného salámu opečeného na cibulce a česneku, ochuceného pálivou paprikou a zahuštěného vejci.

Vydlabanou střídku můžeme osmahnout dočervena a použít jako vložku do polévky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skorokoblihy

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena