2000 ml | voda | |
2000 g | cukr krupice | |
80 g | kyselina citronová | |
15 ks | květ černého bezu |
Vodu převaříme a necháme zcela vychladnout. Nalijeme do uzavírací nádoby. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a přidáme květy koziček bez tuhých stonků. Uzavřeme a necháme 24 hodin louhovat. Pak přecedíme a nasypeme cukr (nevaříme), občas promícháme a po rozpuštění cukru (asi tak 30, ale lépe 40 minut) nalijeme do tmavých sklenic. Sirup z koziček uchováváme v chladnu.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena