Recept na domácí kombuchu z černého čaje.
3 l | voda |
240 g | cukr |
17 g | sypaný černý čaj |
1 ks | kombuchová matka |
200 ml | kombuchový nápoj |
Nejdříve si uvaříme silný černý čaj. Do hrnce nasypeme sypaný čaj, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu, poté stáhneme ze sporáku a necháme hodinu i víc louhovat. Následně čaj scedíme, zamícháme do něj všechen cukr a mícháme do rozpuštění. Poté přilijeme zbylé 2 litry vody, část kombuchového nápoje a promícháme. Nakonec přidáme kombuchovou houbu, sklenici přikryjeme látkou a utěsníme gumičkou. Sklenici dáme na málo zatěžované místo a zhruba po dvou dnech by se měla vytvořit na povrchu nová matka. V tuto chvíli můžeme domácí kombuchu brčkem ochutnat. Případně nechat dát kvasit, nebo slít do lahví.
Zkuste si připravit na zimu teplé kořeněné nápoje podle Češky z Česka
Teplé kořeněné nápoje nejen provoní byt, ale navodí i vánoční atmosféru. Nemusí se jednat jen o svařák, co tak zkusit kořeněný punč, nebo snad horký cider?
Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny
Kvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena