Silvestrovská zelňačka

Klasická zelňačka s houbami a kolečky čabajky. Recept na vydatnou polévku pro různé příležitosti.


4.08x
25 min

Ingredience

1 kostkamasox
1-2 kelímkykysaná smetana
1 balíčekkysané zelí
1 ksčabajka

podle potřeby

máslo
hladká mouka

podle chuti

kmín
vegeta
polévkové koření
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Kysané zelí propereme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Sušené houby namočíme do studené vody. Čabajku nakrájíme na kolečka.

Nakrájené zelí dáme do vroucí osolené vody spolu s kmínem a kostkou masoxu. Po chvilce přidáme namočené houby a spolu povaříme. Když je zelí poloměkké, zahustíme dostatečným množstvím zlaté jíšky, kterou připravíme na pánvi z másla a hladké mouky. Zelňačku povaříme, přidáme nakrájenou čabajku nebo paprikovou klobásu a dochutíme vegetou, mletou paprikou a polévkovým kořením. Nakonec do silvestrovské zelňačky vmícháme 1 - 2 kelímky kysané smetany.

Silvestrovskou zelňačku můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná až druhý den.

user-icon

autor sampalini


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena