Silvestrovská bašta

Výborný recept na jakoukoli příležitost pro více osob a co nejméně práce. Pokud si silvestrovskou baštu připravíte v menším množství, je to báječný oběd i pro dva.


4.417x
120 min

Ingredience

5 dkgslanina
3 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1 lžičkasůl
0.5 kghouby
1-2 ksvelká cibule
25 dkguzené maso
5 lžicsladký kečup
1 kgvepřová kýta nebo kuřecí prsa
25 dkgkabanos nebo silný párek
0.5 lžičkypálivá paprika nebo chilli

Postup přípravy

Nejprve maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, společně s očištěnými houbami nakrájíme, stejně tak kabanos nebo silnější liberecké párky a uzené maso.

K masu přidáme ostatní ingredience a vše důkladně promícháme a necháme chvíli v lednici, aby se chutě propojily. Potom vše dáme do vymazaného pekáčku, přiklopíme alobalem a necháme 1 hodinu péct. Po hodině sundáme alobal nebo víko z pekáče a ještě chvíli maso opečeme, aby mělo krásnou zlatavou barvu.

Pokud to budete dělat pro dvě osoby, stačí zabalit do vymazaného dvojitého alobalu. Pečeme přikryté. Po hodině odkryjeme a necháme na povrchu už jen trochu opéct.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská bašta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena