Silvestrovská bašta

Výborný recept na jakoukoli příležitost pro více osob a co nejméně práce. Pokud si silvestrovskou baštu připravíte v menším množství, je to báječný oběd i pro dva.


4.417x
120 min

Postup přípravy

Nejprve maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, společně s očištěnými houbami nakrájíme, stejně tak kabanos nebo silnější liberecké párky a uzené maso.

K masu přidáme ostatní ingredience a vše důkladně promícháme a necháme chvíli v lednici, aby se chutě propojily. Potom vše dáme do vymazaného pekáčku, přiklopíme alobalem a necháme 1 hodinu péct. Po hodině sundáme alobal nebo víko z pekáče a ještě chvíli maso opečeme, aby mělo krásnou zlatavou barvu.

Pokud to budete dělat pro dvě osoby, stačí zabalit do vymazaného dvojitého alobalu. Pečeme přikryté. Po hodině odkryjeme a necháme na povrchu už jen trochu opéct.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská bašta

Zpět na recept