Silvestrovská polévka s ostravskou klobásou

Výborná chutná polévka, kterou vařím jednou ročně pro celou rodinu i sousedy, proto uvádím recept na 10 litrů.


4.210x
150 min

Ingredience

2 paličkyčesnek
1 hrstpetrželka
6 kscibule
0.25 lkečup
1 hrstbazalka
300 gžampiony
2 konzervykrájená rajčata
4 lžícehladká mouka
2 ksčervená paprika
3 kszelená paprika
3 ksžlutá paprika
4 lhovězí vývar
5 ksostravská klobása
2 konzervybílé fazole v chilli omáčce
1 konzervabílé fazole v rajské omáčce
2 konzervyčervené fazole (bez nálevu)

podle chuti

sůl
chilli paprička
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, papriky na proužky, žampiony na plátky a chilli papričky na kolečka. Klobásu nakrájíme na měsíčky a osmažíme na pánvi. Petrželku a bazalku nasekáme na jemno.

V hrnci zesklovatíme na oleji nakrájenou cibuli, pak zasypeme hladkou moukou a necháme přismahnout. Přidáme mletou papriku, nakrájený česnek, papriky, chilli papričky, žampiony, klobásy a vše lehce opečeme.

Zalijeme vývarem, promícháme a na malém ohni vaříme asi půl hodiny. Po půl hodině přidáme fazole, rajčata, kečup, nasekanou petrželku a bazalku a dochutíme solí a pepřem.

Silvestrovskou polévku s ostravskou klobásou necháme projít varem a podáváme.
user-icon

autor Shoshon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská polévka s ostravskou klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena