Vaření.czReceptyRoztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Recept na výborné hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce s bavorským knedlíkem.


2.04x
90 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

3 kspaprika
2 kscibule
6 lžicsójová omáčka
750 ghovězí kližka
3 lžíceworcesterová omáčka
1 sklenicehouby v nálevu

Postup přípravy

Hovězí kližku nakrájíme na kostky jako na guláš (cca 2,5 x 2,5 cm), cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku nakrájíme na proužky silné cca 1 cm a ty potom na kousky o délce 2 - 3 cm. Vše vložíme do hrnce a bez tuku necháme pustit šťávu. Jakmile maso, cibule a paprika pustí šťávu, přidáme sójovou omáčku (dávám tu hustou na sushi), worcesterovou omáčku, mletý černý pepř, sůl, 1 litr hovězího vývaru (může být i z kostky masoxu). V průběhu vaření klidně vodu dolijeme podle toho, kolik budeme chtít sosu. Dále přidáme houby v nálevu. Já osobně dávám podomácku nakládané václavky cca 0,5 litru. Přidávám pouze houby s nálevem bez zeleniny a koření, ale můžeme dát jakékoli nakládané houby. Poté vše dusíme za občasného míchání 30 - 60 minut, dokud nebude hovězí měkké. Nakonec omáčku zahustíme tím, čím jsme zvyklí - moukou s vodou, instantní jíškou, nebo solamylem s vodou. Roztockou baštu aneb hovězí na houbách v sójovo-worchesterové omáčce podáváme například s bavorským knedlíkem a jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena