Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Recept na výborné hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce s bavorským knedlíkem.


2.04x
90 min

Postup přípravy

Hovězí kližku nakrájíme na kostky jako na guláš (cca 2,5 x 2,5 cm), cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku nakrájíme na proužky silné cca 1 cm a ty potom na kousky o délce 2 - 3 cm.

Vše vložíme do hrnce a bez tuku necháme pustit šťávu. Jakmile maso, cibule a paprika pustí šťávu, přidáme sójovou omáčku (dávám tu hustou na sushi), worcesterovou omáčku, mletý černý pepř, sůl, 1 litr hovězího vývaru (může být i z kostky masoxu).

V průběhu vaření klidně vodu dolijeme podle toho, kolik budeme chtít sosu. Dále přidáme houby v nálevu. Já osobně dávám podomácku nakládané václavky cca 0,5 litru. Přidávám pouze houby s nálevem bez zeleniny a koření, ale můžeme dát jakékoli nakládané houby.

Poté vše dusíme za občasného míchání 30 - 60 minut, dokud nebude hovězí měkké. Nakonec omáčku zahustíme tím, čím jsme zvyklí - moukou s vodou, instantní jíškou, nebo solamylem s vodou.

Roztockou baštu aneb hovězí na houbách v sójovo-worchesterové omáčce podáváme například s bavorským knedlíkem a jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Zpět na recept