Sicilské minestrone

Recept na velmi sytou a chutnou polévku.


4.610x
75 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.25 hrnkušunka
1 kscibule
4 kscuketa
4 ksrajče
1 ksmrkev
6 hrnkůzeleninový vývar
1 ksřapíkatý celer
1 lžícečerstvá petrželka
0.75 hrnkurýže arborio
2 ksbarevná paprika
3 lžíceextra panenský olivový olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

6 listůbazalka

podle potřeby

parmezán

Postup přípravy

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na kostičky, mrkev na plátky, česnek na jemno, šunku na proužky, rajčata na kousky a petrželovou nať na jemno a cukety na kostky.

V hrnci opražíme na dvou lžících olivového oleje nahrubo pokrájenou cibuli. Když změkne, ztlumíme plamen a přidáme nakrájený celer, mrkev a na jemno nakrájený česnek. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou šunku. Potom přidáme nakrájená rajčata a petrželovou nať.

Podušenou směs zalijeme připraveným vývarem, podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Uvedeme do varu a přidáme nakrájené cukety a rýži. Ztlumíme plamen a vaříme asi 40 minut, až je rýže uvařená. Když je rýže uvařená, přidáme do ní opečenou, oloupanou a na proužky nakrájenou papriku a poté odstavíme z ohně.

Sicilské minestrone podáváme s nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sicilské minestrone

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.