Sgabei

Recept na levné italské kynuté sgabei připomínající langoše.


4.714x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
25 gdroždí
500 ghladká mouka
1.5 skleniceteplá voda

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Do sklenice s polovinou teplé vody a lžičkou cukru rozdrobíme a rozmícháme kvasnice. Prosejeme mouku a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek, zbytek vody a sůl. Sůl nedáme přímo na kvásek.

Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout do zdvojnásobení. Těsto vyválíme a vykrajujeme proužky asi 3 cm široké a 15 cm dlouhé. Necháme dalších 20 minut kynout.

Sgabei smažíme v arašídovém nebo olivovém oleji na smažení pěkně dozlatova z obou stran a ukládáme na ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje.

Sgabei podáváme teplé jako výbornou chuťovku. Sgabei můžeme dělat i plněné oblíbenými uzeninami, bylinkami nebo podávat na sladko.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sgabei

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena