Sgabei

Recept na levné italské kynuté sgabei připomínající langoše.


4.714x
60 min
1×
Podobné recepty

Postup přípravy

Do sklenice s polovinou teplé vody a lžičkou cukru rozdrobíme a rozmícháme kvasnice. Prosejeme mouku a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek, zbytek vody a sůl. Sůl nedáme přímo na kvásek.

Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout do zdvojnásobení. Těsto vyválíme a vykrajujeme proužky asi 3 cm široké a 15 cm dlouhé. Necháme dalších 20 minut kynout.

Sgabei smažíme v arašídovém nebo olivovém oleji na smažení pěkně dozlatova z obou stran a ukládáme na ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje.

Sgabei podáváme teplé jako výbornou chuťovku. Sgabei můžeme dělat i plněné oblíbenými uzeninami, bylinkami nebo podávat na sladko.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sgabei

Zpět na recept