Selský rebarborový koláč

Rebarbora na tomhle tvarohovém dortíku chutná výtečně.


3.2161x
60 min
6×

Ingredience

1 lžícerozinky
1 kgrebarbora

těsto

20 gcukr
1 špetkasůl
125 gmáslo
250 ghladká mouka
6-8 lžicstudená voda

nádivka

4 lžícecukr
1 ksvejce
3 lžícemléko
200 gtvaroh
1 lžičkavanilkový cukr
1 lžícehladká mouka

na ozdobu

3 lžícecukr
0.5 lžičkymletá skořice

Postup přípravy

Připravíme si nejdříve linecké těsto: Z mouky, másla, špetky soli a cukru. Podle potřeby přidáme vodu a rychle zpracujeme na pevné těsto, které necháme na chvíli vychladit v ledničce.

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Můžeme ji i zasypat několika lžičkami cukru, aby nebyla tak kyselá. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce a mouku smícháme.

Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dortovou formu vymastíme a dáme do ní těsto. Vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký. Rebarboru rozdělíme rovnoměrně na těsto. Zalijeme tvarohovou hmotou a posypeme omytými rozinkami.

Koláč pečeme asi 40 minut na 200 °C. Smícháme cukr se skořicí a posypeme ještě horký koláč.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský rebarborový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.