Selský rebarborový koláč

Rebarbora na tomhle tvarohovém dortíku chutná výtečně.


3.2161x
60 min
6×

Postup přípravy

Připravíme si nejdříve linecké těsto: Z mouky, másla, špetky soli a cukru. Podle potřeby přidáme vodu a rychle zpracujeme na pevné těsto, které necháme na chvíli vychladit v ledničce.

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Můžeme ji i zasypat několika lžičkami cukru, aby nebyla tak kyselá. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce a mouku smícháme.

Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dortovou formu vymastíme a dáme do ní těsto. Vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký. Rebarboru rozdělíme rovnoměrně na těsto. Zalijeme tvarohovou hmotou a posypeme omytými rozinkami.

Koláč pečeme asi 40 minut na 200 °C. Smícháme cukr se skořicí a posypeme ještě horký koláč.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský rebarborový koláč

Zpět na recept