1 ks | kuře | |
nádivka | ||
---|---|---|
5 stroužků | česnek | |
200 g | brambory | |
2 lžíce | mléko | |
2 lžíce | libeček | |
na potření | ||
3 stroužky | česnek | |
100 g | máslo | |
podle chuti | ||
sůl | ||
kmín |
Brambory uvaříme. Necháme je chvíli vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. 5 prolisovaných stroužků přidáme k bramborám, ochutíme nasekaným libečkem, kmínem a solí. Důkladně promícháme. Nádivkou plníme omyté a osušené kuře. Zbývající stroužky česneku utřeme s máslem a lžičkou soli. Kuře dáme do pekáče, potřeme česnekovým máslem, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu. K selskému kuřátku dobře chutná chléb a zeleninový salát.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:savena
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena