Oba druhy masa očistíme a spolu umeleme. Toastový chléb nasucho opečeme, necháme ztvrdnout a rozmixujeme v hladkou strouhanku. Mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a spolu rozmixujeme. V míse promícháme mleté maso se strouhankou z toastů, umixovanou zeleninou a syrovými vejci. Směs ochutíme nasekanou petrželkou, kečupem, hořčicí, pepřem a solí. Řádně propracujeme a necháme 20 minut rozležet. Mezitím si připravíme směs na potření. Kečup utřeme s cukrem, hořčicí a lžičkou oleje. Masovou směs vložíme do vymazané chlebové formy, potřeme kečupovým krémem a upečeme v troubě při 190 °C. Propečenost sekané kontrolujeme pomocí špejle. Sekanou pečeni se zeleninou podáváme teplou s bramborovou kaší. Dobrá je i studená v sendviči se zeleninou a dipem.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.

Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena