Sekaná od maminky

Klasická sekaná, tak jak mne ji naučila maminka.


4.7265x
0
85×

Postup přípravy

Starší housky nebo rohlíky namočíme do mléka, cibuli nakrájíme na velmi jemno a lehce osmažíme na co nejmenším množství tuku. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Do mísy dáme oba druhy masa. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté. Přidáme majoránku, sůl, vejce, prolisovaný česnek a osmaženou cibulku. Namočené pečivo lehce vyždímáme a také přidáme do mísy. Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, tak aby se směs příliš nelepila na ruce, ale také jí směs nebyla obalená.

Vytvarujeme klasický bochánek a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou jsme předtím vymazali tukem. Sekanou podlijeme vodou, potřeme bílkem a dáme péct. Pečeme odkryté cca 75 minut za občasného polévání výpekem a dolévání vody do pekáče, dokud na povrchu sekaná nezhnědne.

Sekaná od maminky nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.

Zobrazit přes 150 dalších receptů pro sekanou?

user-icon

autor fisshy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná od maminky

Zpět na recept