Vydatná klasika s jemně nakyslou chutí maďarské kuchyně, která se u nás ujala a stala se velmi oblíbenou.
směs | |
---|---|
3 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
500 g | vepřová kýta nebo plec |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
0.5 kelímku | zakysaná smetana |
podle potřeby | |
1 lžička | kmín |
2 lžíce | hladká mouka |
omáčka | |
0.5 l | voda |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 balíček | kysané zelí |
Maso - vepřovou kýtu nebo plec, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme mletou sladkou papriku, maso, sůl a kmín. Promícháme a zalijeme trochou vody. Maso dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před koncem varu přidáme pokrájené kysané zelí, necháme prohřát a nakonec zahustíme trochou mouky. Segedínský guláš nakonec zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena